COVID-19 – Wat moet u weten over ventilatie en HVAC binnen uw bedrijf?

Deel dit bericht

De afgelopen tijd vragen veel ondernemers zich af hoe ventilatie in hun bedrijfspanden zo optimaal mogelijk geïmplementeerd kan worden. Zeker nu het nieuws naar buiten is gekomen dat het coronavirus zich via ventilatiesystemen kan verspreiden. Dit geldt vooral voor systemen met gerecycleerde lucht. Het virus overleeft echter niet lang buiten het menselijk lichaam, dus de angst voor besmetting via een ventilatiesysteem is overbodig. HVAC (Heating, Ventilation and Air Condition) speelt juist een belangrijke rol om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees hier hoe u binnen uw bedrijf de luchtcirculatie en klimatisatie kunt optimaliseren met behulp van een goed afgestelde HVAC-installatie, zodat COVID-19 geen kans maakt. LivingComfortable.be heeft de expertise in huis om u hierin te adviseren en verbeteringen met betrekking tot uw HVAC door te voeren. Onderaan deze pagina kunt u een whitepaper downloaden met uitgebreide en praktische instructies.

Transmissieroutes corona

Het is belangrijk om te weten hoe het virus zich verspreidt. Directe transmissie vindt plaats door hoesten en niezen, waarbij kleine en grotere druppels vrijkomen. Deze druppels bevatten virusdeeltjes en die verspreiden zich op deze manier razendsnel. Ook kan er sprake zijn van indirecte transmissie, waarbij het virus zich via de lucht, ofwel via de zogenaamde aerosolen, verspreidt. In combinatie met het houden van anderhalve meter afstand is een goede HVAC essentieel om verspreiding tegen te gaan.

HVAC en ventilatiesystemen

Onderzoek toont aan dat een goede HVAC de overdracht van corona kan minimaliseren. Door permanente luchtverversing wordt verontreinigde lucht afgevoerd en komt er verse lucht van buiten naar binnen. Een goedwerkende HVAC zorgt ervoor dat het aantal druppels met virusdeeltjes binnen dertig seconden halveert. Binnen tweeënhalve minuut zijn vrijwel alle deeltjes uit de lucht gefilterd.

Praktische richtlijnen

LivingComfortable.be heeft een aantal concrete en praktische maatregelen uitgewerkt om toe te passen op uw HVAC en klimatisatie:

  • Zorg voor een voldoende onderhouden HVAC
  • Gebruik HVAC op de voorgeschreven manier
  • Vermijd recirculatie
  • Raadpleeg bij twijfel een expert

De experts van LivingComfortable.be zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem hier contact met ons op.

[wd_hustle id=”6″ type=”embedded”/]