Skip to main content

Wie we zijn

LivingComfortable.be, een op duurzaamheid gefocust studiebureau.

LivingComfortable.be wil als studiebureau de voortrekker zijn in het vinden en formuleren van duurzame oplossingen voor het leef- en werkcomfort in de gebouwde omgeving. We adviseren, bestuderen en ontwerpen gebouwkarakteristieken en technische installaties. Dit doen we op maat van de klant en op een kritische, onafhankelijke, innoverende en creatieve manier. Door de overbevolking, verstedelijking, energietransitie, grondstoffenschaarste, klimaatverandering en technologische (r)evoluties worden we geconfronteerd met heel wat nieuwe uitdagingen.

Dit heeft ook een impact op de bouwwereld, waar de aandacht groeit voor duurzaamheid en de langetermijnimpact van projecten. Laat daarom de zoektocht naar een haalbaar evenwicht tussen leef- en werkcomfort en de Total Cost of Ownership (TCO) van een gebouw aan ons over.

Wij geven u onafhankelijk advies. Zo zijn we een betrouwbare partner die u objectieve, doordachte en duurzame keuzes laat maken.

Omdat duurzaamheid in ons DNA zit, is kiezen voor LivingComfortable.be bovendien ook respect tonen voor de maatschappij en de natuur waarin we leven. We matchen de eisen en dromen van de opdrachtgever met de nieuwste milieunormen. En we zorgen voor harmonie tussen technologie comfort en het esthetisch karakter.

Kom erbij!

LivingComfortable.be is opzoek naar talent! Ontdek onze vacatures en voeg je bij ons jong & dynamisch team.

Ontdek vacatures
Laten we samen een koffie drinken

Heb je onze expertise nodig voor een project of zit je met vragen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Contacteer ons

Onze aanpak

Wilt u zelf weten hoe u rendabel kunt investeren in energiebesparingen? Neem dan even contact met ons op voor een eerste energiescan. Vrijblijvend analyseren we uw nutsinstallaties (HVAC, perslucht, verlichting, stoom, koeling, …) en productieprocessen naar het potentieel aan energiebesparingen.

Consultancy

We werken steeds vanuit een reële toegevoegde waarde. We werken niet met standaardoplossingen. Daarom bestaat ons eerste werk uit een audit van uw onderneming, productieproces of utiliteit. Een audit resulteert in een overzicht van potentiële besparingen of optimalisaties met bijhorende investeringskosten.

Engineering

Voor de gekozen oplossing wordt er een engineering uitgevoerd die start met een ontwerp en een dimensionering van de nieuwe installatie of oplossing. De detailengineering resulteert in een bestek met meetstaten en bijhorende ontwerpplannen eventueel aangevuld met een prestatieborging. Het bestek wordt gebruikt voor het uitvoeren van een tendering in de markt.

Implementatie

Wij bieden een totaaloplossing. We zorgen ervoor dat de oplossing op de juiste manier bij u wordt geïnstalleerd. Dat kan via contracting of via projectbegeleiding. Bij een contracting nemen we alle opvolging en verantwoordelijkheid van u en uw diensten over. Bij de tweede mogelijkheid, als projectmanager, begeleiden we u en uw medewerkers bij de toewijzing en opvolging van de werken.