Skip to main content
Techniek

Uitwerking

Ontwerp van HVAC Installaties

Heating, Ventilation and Air-Conditioning.

In het Nederlands komt dit neer op verwarming, ventilatie en koeling. Deze zijn alle drie van groot belang, ongeacht de bouw waarin u zich bevindt. De waaier omvat het klassieke gebouwenpatrimonium van tertiaire gebouwen zoals kantoren, scholen, verzorgingscentra, sportgebouwen. Evenals de residentiële sector maar ook specifieke toepassingen waaronder datacentra, laboratoria, industriële hallen en cinemacomplexen…: overal waar u komt, dient u en uw omgeving te kunnen genieten van optimale temperaturen en van een gezonde lucht.

Diverse installaties zijn mogelijk om u van beide te voorzien. Zo zorgt een moderne installatie voor enerzijds verwarming tijdens de koude wintermaanden, maar ook voor afkoeling tijdens de warme zomermaanden. Luchtverversing zorgt voor de nodige portie frisse lucht en luchtfiltering biedt stof en geurtjes geen kans en regelt tegelijkertijd de luchtvochtigheid.

Alle aspecten van verwarming, koeling, vochtbeheersing en ventilatie behoren tot onze vaardigheden.. LivingComfortable.be verzekert een hoge graad van innovatie en grensoverschrijdend ontwerpend vermogen.

Inbraakdetectie Installatie

Toegangscontrole / Inbraakdetectie

De waakhond van weleer heeft plaats gemaakt voor allerhande inbraakdetectie installaties. Wij maken, in functie van de wensen en budget van de klant, studies op voor toegangscontrole, inbraakalarmen en camerabeveiliging. Samen met andere technieken kunnen deze beveiligingsfuncties geïntegreerd worden in het gebouwbeheerssysteem. Voor gebouwen met specifieke veiligheidsfuncties zoals gevangenissen, politiekantoren, musea of datacentra zoeken wij, merkonafhankelijk, naar de ‘veiligste oplossing’ voor de gebruikers.

Sanitaire Installaties

Ons doel van onze sanitaire studies is om u te voorzien van een deskundig advies, waarbij uw sanitaire installaties zo weinig mogelijk energie- en waterverbruik te laten produceren. Tijdens onze studie houden we ook steevast rekening met uw budget. We bespreken en analyseren uw wensen in verhouding tot het beschikbare budget. Welke het meest geschikte sanitair zou zijn voor uw project en uiteraard wat de voor- en nadelen zijn van de voorgestelde systemen.

LivingComfortable.be volgt de marktevolutie op de voet en zijn steeds op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de sanitaire wereld. Hierdoor bent u gegarandeerd van de meest uitgebreide kennis en expertise.

Specialisatie in diverse facetten:

 • Waterdistributie
 • Waterbehandeling
 • Pompinstallaties
 • Regenwaterrecuperatie
 • Waterverbruik

Elektrische installaties

Het ontwerp van elektrische installaties voor onze projecten vertrekt vanuit de behoefte van de bouwheer, rekening houdend met de technische en veiligheidsaspecten maar ook met de esthetiek en het gebruiksgemak. Wij hebben ervaring en kennis gaande van het ontwerp van complexe elektrische installaties tot eenvoudigere installaties. LivingComfortable.be kan voor u daglichtsimulaties en kunstlichtstudies uitwerken in functie van architectuur, functionaliteit, comfort en energiegebruik. Datacommunicatie, domotica, oproepsystemen en gebouwenbeheersystemen zijn een zeer levende materie waarin wij optimaal van de laatste ontwikkelingen profiteren om met of zonder integratie van de verschillende systemen tot de beste oplossing te komen, aangepast aan het eisenpakket en het door uw ter beschikking gestelde budget.

Grootkeukens

LivingComfortable ontwerpt grootkeukens op maat van de klant die kan voor restaurants, hotels, scholen en diverse instellingen in de gezondheidssector. Wij hebben een toolbox aan kennis en vaardigheden om de installatie te realiseren die voldoet aan alle hygiëne-, milieu-, veiligheids-wetgeving en HACCP-normen. Wij vestigen eerst de aandacht op energie en milieu en zoeken steeds naar de nieuwste ontwikkelingen voor zowel keukentoestellen als systemen zoals luchtbehandeling/dampafzuiging, lozingssystemen, koeltechniek enz.

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging… of dat is wat velen toch lijken te denken. Maar of u nu particulier bent, of een bedrijfsverantwoordelijke: een brand kan overal ontstaan, of u zich hier van bewust bent of niet. Dergelijke houding resulteert echter vaak in niet alleen materiële, maar ook in emotionele schade.

Een goede brandbeveiliging is een must voor iedereen, hoe groot of klein uw huis, appartement, kantoor of andere ruimte ook moge zijn. Uw interieur bevat immers steeds meer en meer brandbare stoffen, wat maakt dat u en uw persoonlijke bezittingen veel sneller gevaar lopen in geval van brand.

Brandbeveiliging en -detectie

De plaatsing van branddetectie in uw gebouw kan mensenlevens redden, zo ook het uwe! Maar… het is wel van essentieel belang dat u zich hierbij laat bijstaan door echte vakspecialisten.

Bovendien vergt elke maatregel ook een bepaalde expertise en knowhow, niet alleen qua plaatsing, maar ook qua werking. Wilt u verzekerd zijn van een optimale brandbeveiliging? Laat u dan adviseren door LivingComfortable.be en wees zeker van een oplossing op maat. We zijn thuis in diverse brandbeveiligings- en detectiesystemen, waaronder:

 • Sprinkling installaties
 • RWA
 • Brandblusapparaten
 • Haspelkasten
 • Branddetectoren
 • Handmelders