Skip to main content

Laadpalen

Bij elk elektrische- en/of plug-in-hybride voertuig wordt een standaard laadkabel meegeleverd voor het opladen van uw voertuigbatterij. Deze hebben voeding nodig via een stopcontact. De eigen beveiliging ontbreekt met als gevolgd oververhitting en overbelasting van de beveiliging de elektrische kring wordt gedreven tot het uiterste toelaatbare elektrische vermogen. Een onveilige situatie dient zich aan, brandgevaar is een nefast gevolg.

Bij ons kan u terecht voor de optimalisatie deze onveilige situatie. Bij de aankoop van uw wagen wordt hieraan geen belang gehecht. Wij werken dit graag voor u uit volgens de veiligheidsvoorschriften. Daarenboven zorgt een laadsysteem op maat voor een communicatie tussen het voertuig en het laadstation. Deze communicatie zorgt voor een betere laadcyclus, wat de levensduur van de batterij ten goede komt. Bijkomend wordt de voedingskabel beschermd tegen oververhitting door de interne monitoring. De laadpaal zal de functie van het stuurorgaan op zich nemen om tijdens het laadproces de stroom te reduceren om overbelasting tegen te gaan.
Als ultieme extra zal de intelligente sturing zorgen voor een gezonde laadcyclus afgestemd op de productie van groene stroom opgewekt door uw eigen zonnepanelen.

Wij begeleiden u graag mee in dit proces

LivingComfortable.be staat garant voor een berekening op maat. Grote automerken maken er graag de gewoonte van om plug en play toe te passen en dit ten koste van de veiligheid. Goed advies en de gepaste expertise is aan de orde. Als extra service begeleiden wij u graag naar de juiste vakman/installateur die aan alle eisen en ervaring voldoet.