Skip to main content
Energie

Adviezen

Passiefbouw - Laagenergie - Nulenergie

Een doordacht ontwerp voor een energie-efficiënt bouwproject

Alles draait tegenwoordig om laag energieverbruik. Moderne bouwprojecten maken gebruik van energiezuinige technische installaties en een doordacht energetisch ontwerp om zo het energieverbruik tot een minimum te beperken. Ook voor uw project is het mogelijk om op deze manier uw uitstoot samen met uw kosten te doen dalen. LivingComfortable.be helpt u om dit zo efficiënt mogelijk te verwezenlijken.

Zonnepanelen

Waarom?

Met zonnepanelen krijgt u de mogelijkheid om zelf u energie te produceren. Hierdoor zal u de kost van uw energiefactuur terugdringen en dus een besparing teweeg brengen. Met oog op de steeds minder aantrekkelijke fossiele brandstoffen spreekt het voor zich dat elektriciteit steeds belangrijker wordt in onze maatschappij. Hierbij de terug opkomende hype van elektrisch verwarmen in de vorm van warmtepompen.

Natuurlijk blijft dit een investering die moet bekeken worden over meerdere jaren, maar deze zal zich sneller terug verdienen (op aanvraag berekening van terugverdientijd). Door de sterke daling van de aankoopprijs zijn deze interessanter dan ooit. Als u dit vergelijkt met geld op een spaarboekje dan zal u merken dat deze investering na 10 jaar meer heeft opgeleverd.

De gemiddelde installatie gaat éénvoudig 25 a 30 jaar mee mits een kleine onderhoudskost door het vervangen van de omvormer. Als u weet dat de gehele installatie zich in de meeste gevallen al na 7 jaar heeft terug betaald dan merkt u de enorme besparing op uw energiefactuur die u kan maken bij dit soort investeringen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij als LivingComfortable.be gaan samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Optimalisatie van de installatie is voor ons een evidentie op vlak van efficiëntie. Dit resulteert in een kosten-baten analyse met betrekking tot uw elektrische verbruik. Samen met u bekijken we de verschillende opties. Als extra service kan u bij onze ervaring en expertise terecht voor de juiste selectie van een vakman/installateur.

Laadpalen

Energie Audits voor grote ondernemingen

Bij elk elektrische- en/of plug-in-hybride voertuig wordt een standaard laadkabel meegeleverd voor het opladen van uw voertuigbatterij. Deze hebben voeding nodig via een stopcontact. De eigen beveiliging ontbreekt met als gevolgd oververhitting en overbelasting van de beveiliging de elektrische kring wordt gedreven tot het uiterste toelaatbare elektrische vermogen. Een onveilige situatie dient zich aan, brandgevaar is een nefast gevolg.

Bij ons kan u terecht voor de optimalisatie deze onveilige situatie. Bij de aankoop van uw wagen wordt hieraan geen belang gehecht. Wij werken dit graag voor u uit volgens de veiligheidsvoorschriften. Daarenboven zorgt een laadsysteem op maat voor een communicatie tussen het voertuig en het laadstation. Deze communicatie zorgt voor een betere laadcyclus, wat de levensduur van de batterij ten goede komt. Bijkomend wordt de voedingskabel beschermd tegen oververhitting door de interne monitoring. De laadpaal zal de functie van het stuurorgaan op zich nemen om tijdens het laadproces de stroom te reduceren om overbelasting tegen te gaan.
Als ultieme extra zal de intelligente sturing zorgen voor een gezonde laadcyclus afgestemd op de productie van groene stroom opgewekt door uw eigen zonnepanelen.

Wij begeleiden u graag mee in dit proces

LivingComfortable.be staat garant voor een berekening op maat. Grote automerken maken er graag de gewoonte van om plug en play toe te passen en dit ten koste van de veiligheid. Goed advies en de gepaste expertise is aan de orde. Als extra service begeleiden wij u graag naar de juiste vakman/installateur die aan alle eisen en ervaring voldoet.

Energetische Quickscans

Een individuele energiedoorlichting voor bedrijven.

Uw gebouw wordt grondig geïnventariseerd en geanalyseerd. Dit resulteert in een gedetailleerd plan van aanpak met energiebesparende maatregelen en een kosten-batenanalyse voor de totaliteit van het gebouw en zijn installaties.

Welke mogelijkheden zijn er om de isolatiewaarde van het gebouw te verhogen? Is de prijs die u voor elektriciteit, gas of stookolie betaalt marktconform? Is het volledige verbruik en vermogen wel te verklaren? Zijn er vermogenspieken of sluipverbruiken die vermeden kunnen worden?

Dit zijn allemaal vragen die we met een energiescan kunnen beantwoorden.

Comfortmeting

Uw gebouw is zopas voorlopig opgeleverd of al jarenlang in gebruik, maar er zijn klachten over het comfort. LivingComfortable.be voert zomer- en wintermetingen uit om het comfort te objectiveren, desgewenst in combinatie met een analyse van het energieverbruik. Zo kunt u uw aannemer of onderhoudsfirma om doelgerichte aanpassingen vragen.

Relighting

Kunstlicht Adviezen

Naast de berekening van het natuurlijk binnenvallend licht bezitten onze lichtdeskundigen een zéér uitgebreide kennis aangaande de op de markt aanwezige lichtarmaturen. Dit laat ons toe om ook hier de bouwheer en ontwerper op een correcte manier te begeleiden. Dit gebeurt enerzijds vanuit een energetisch en comforttechnisch standpunt, waarbij doorrekening in DIALUX steeds een correct beeld geeft van de te verwachten verbruiken en lux-waardes. Anderzijds is hierbij een ruime ervaring opgebouwd aangaande de esthetische impact van de armaturen, en de optimalisatie binnen de gehele visie van het bouwproject.

Daglicht Simulaties

Een goede daglicht simulatie kan enorm bijdragen tot het verminderen van de behoefte voor kunstmatig licht doorheen het jaar. Het is mogelijk om voordeel te halen uit zonnewinsten in de winter en deze te beperken in de zomer. Zo kan er bij slim gebruik hiervan beduidend veel energie bespaard worden.

Optimalisatie perslucht

Perslucht is één van de duurste vormen van energie. Dat heeft alles te maken met het lage rendement van deze nutsvoorziening: afhankelijk van de toepassing varieert het rendement tussen 5% en 15% en dat betekent dat de elektriciteit voor een groot gedeelte wordt omgezet in warmte.

Persluchtinstallaties verbruiken dus al snel te veel energie. Een installatie moet dus niet defect of tot op de draad versleten zijn voor beslissen tot aanpassingen of een vervanging een verstandige keuze wordt. Het is in ieder geval nuttig om uw persluchtinstallatie te laten doorlichten. Zo weet u snel hoeveel geld uw bedrijf elke dag nodeloos verliest.