Skip to main content

Hoe verlaag ik mijn energiefactuur?

Gedaan met te veel te betalen

Thematiek

Een aantal energiebesparende maatregelen liggen voor de hand en vergen geen studie. In deze cursus bekijken we samen waar de verbruiken zitten die snel kunnen worden aangepast zonder al te hoge investeringen. Om echter een totaalbeeld te krijgen van wat in uw horecazaak aan energiebesparing mogelijk is, moet u weten waar de grote energievreters zich bevinden. Een energieaudit brengt aan de hand van metingen de diverse verbruiksposten in kaart. Daarna worden maatregelen op maat van uw zaak voorgesteld om energie te besparen en uw energiefactuur te verlichten. Eveneens word er tijdens de opleiding bekeken welke alternatieve energiebron voor u een groot verschil kan maken. Bij elk voorstel zal een gemiddelde terugverdientijd worden voorgesteld. Op die manier kan u snel zelf bepalen hoeveel
winst u maakt over een bepaalde tijd. Indien u een diepgaande studie wenst kunnen wij voor u
een energieaudit uitvoeren waarbij besparingen op maat worden uitgewerkt.

Schrijf nu in

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Kostprijs

  De kostprijs van de opleiding bedraagt 500€ maar via de KMO portefeuille ontvangt een kleine onderneming 30% steun en een middelgrote onderneming geniet 20% steun. Zodat u respectievelijk maar 350€ of 400€ dient zelf bij te dragen.

  Wat mag u verwachten?

  Deze opleiding komt uiteraard ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

  De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

  Geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding: Ons registratienummer DV.O237437

  Subsidie aanvragen